سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ |۲۴ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 26, 2024
تصاویر/ همایش آکادمی اسلامی آلمان و ظرفیت های بین المللی حوزه های علمیه

حوزه/ امام جمعه هامبورگ گفت: خط مش های اصلی ما در حوزه گسترش گفتمان معنویت اخلاق، عقلانیت، اعتدال، نفی افراط، توجه ویژه به موضوع شناسی فقهی و اهتمام ویژه به مکتب عقلانی اهل بیت(ع) است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین رمضانی شامگاه شنبه در همایش آکادمی اسلامی آلمان و ظرفیت های بین المللی حوزه های علمیه که در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، به ظرفیت های مرکز اسلامی هامبورگ در بخش های مختلف علمی و آکادمیک اشاره کرد و اظهار داشت: مرکز اسلامی هامبورگ مانند مراکز دیگر نباید دانسته شود و به عنوان یک بخش محوری در اروپا باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه آنچه جایگاه این مرکز اسلامی را برجسته کرده، اشراف مرجعیت است، گفت: این مرکز یک بیانیه هویت دارد که با توجه به شاخصه های مهم اسلامی درصدد رسیدن به آن است.

مدیر مرکز اسلامی هامبورگ ادامه داد: از جمله این شاخصه ها در بیانیه هویت مرکز اسلامی هامبورگ عقلانیت و اعتدال دینی، معنویت دینی، آزادی معنوی، عدالت و برابری خصوصا در حوزه اجتماع بر اساس حفظ کرامت انسانی است.

امام جمعه هامبورگ با بیان اینکه هیچ برنامه و حرکتی بدون سند راهبردی تعریف نشده است، تصریح کرد: اعتکاف بیش از 11 کشور، مسابقات قرآنی و برنامه هایی که درجهت وحدت مسلمانان  برگزار می شود در چهارچوب سند راهبردی هستند.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی تعامل و هم افزایی را یک اصل دانست و بر توجه به آن تأکید کرد و افزود: به واسطه گستردگی کار در مرکز اسلامی هامبورگ 4 معاونت تعریف شده است که بخشی مربوط به آموزش های تخصصی است؛ ظرفیت های ویژه ای در این مرکز وجود دارد.

وی گفت: از جمله مسائلی که از ابتدا مورد توجه بوده تقویت نیروهای بومی است که جامعه المصطفی آن را سال ها دنبال می کرده است.

رئیس حوزه علمیه هامبورگ با اشاره به اینکه در بخش های آموزش تخصصی و عمومی نیازمند تربیت نیروهای کارآمد و آشنا با فرهنگ های بومی غرب هستیم، افزود:خط مش های اصلی ما در حوزه گسترش گفتمان معنویت اخلاق، عقلانیت، اعتدال، نفی افراط،  توجه ویژه به موضوع شناسی فقهی و اهتمام ویژه به مکتب عقلانی اهل بیت(ع) است.

او با بیان اینکه حضور طلاب در متن جامعه اروپایی و پرهیز از انزوا طلبی از رویکرد های مهمی است که دنبال و بر وحدت بینم مذاهب اسلامی تأکید می شود، مطرح کرد: 240 مرکز شیعه در آلمان وجود دارد که تحت حمایت اتحادیه مراکز شیعه هستند و نیازمند مبلغانی می باشند که به فرهنگ بومی آن محل آشنا باشند.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی با بیان اینکه طلاب ما باید در این مراکز به لحاظ تهذیب و آراستگی فضائل اخلاقی سرآمد باشند، تصریح کرد:  اکنون 52 طلبه داریم و زبان فارسی را به عنوان زبان مشترک قرار داده و زبان عربی را هم به عنوان زبان اسلام مورد توجه قراردادیم.

وی در پایان گفت: ساختمانی را اختصاصا برای حوزه علمیه هامبوگ خریداری شده تا به عنوان یک مرکز برجسته حوزوی در اروپا بتوانیم فعالیت های خود را توسعه دهیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha